Filter Café Filtré voert opnieuw actie aan schoolpoorten Vlaamsesteenweg

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 11 juni 2021

Op vrijdagochtend zetten ouders en buurtbewoners opnieuw de Vlaamsesteenweg even af. Daarmee vragen ze aandacht voor de slechte luchtkwaliteit. "De schooljaren passeren en er gebeurt niets."

Op 14 maart 2018 werd de Vlaamsesteenweg voor het eerst afgesloten om aandacht te vragen voor de slechte luchtkwaliteit. "Vandaag is er ondanks de beloftes in het bestuursakkoord nog niets veranderd," zegt woordvoerster Els Van Hover. "De schooljaren passeren en er gebeurt niets."

Eén van de zaken die Filter Café Filtré vraagt is de mogelijkheid een schoolstraat in te voeren. "Maar dat is natuurlijk geen toveroplossing," klinkt het. "Beter zou zijn om de straatjes hier in de buurt autoluw te maken."

Een 50-tal buurtbewoners en ouders van scholen Maria Boodschap en La Clé zetten op vrijdag om iets na 8 uur de straat even af. Met de actie hoopt het collectief bewustwording en een mentaliteitswijziging te creëren bij de hele bevolking, en daarnaast een besef van urgentie bij de politici. In 2018 en 2019 namen maar liefst 137 en 114 scholen deel aan de acties van Filter Café Filtré.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?