| Sluikstort op een straathoek in Kuregem.

Fors meer sluikstortmeldingen via FixMyStreet

LV
© BRUZZ
30/04/2019

Steeds meer Brusselaars melden sluikstorten of rondslingerende vuilniszakken via de app FixMyStreet. Bijna de helft van alle klachten heeft ondertussen betrekking op netheidsproblemen.

De app FixMyStreet werd in 2013 gelanceerd. Via dat digitale platform kunnen Brusselaars makkelijk een put in de weg, kapotte verlichting of vernield stadsmeubilair melden, zonder dat ze eerst hoeven uitzoeken welke instantie bevoegd is.

Bijna twee jaar geleden werd de app uitgebreid om ook problemen met netheid te kunnen melden en dat is zichtbaar in de statistieken. Enerzijds blijft het totaal aantal meldingen stijgen, tot bijna 40.000 in 2018. Anderzijds worden de meldingen rond netheid steeds belangrijker. De eerste drie maanden van dit jaar gingen bijna de helft van alle klachten over netheid.

“Fix My Street is een succesverhaal”, zegt Bianca Debaets (CD&V), staatssecretaris bevoegd voor Digitalisering. “We krijgen jaar na jaar een recordaantal meldingen binnen van zaken die mensen storen waarvoor we een oplossing proberen vinden. Sinds we met Fix My Street ook werken aan het opruimen van sluikstort piekt het aantal meldingen. Een propere stad is erg belangrijk voor de Brusselaars en ze zijn bereid om samen met de overheid te werken aan meer netheid.”

Veruit de meeste meldingen gaan over sluikstorten. Daarnaast gaat het ook over rondslingerende vuilniszakken of achtergelaten materiaal. Dit jaar maakten gebruikers van FixMyStreet voor het eerst ook melding van fietsen die zijn achtergelaten op de openbare weg.

Door de toename van het aantal meldingen blijft een snelle opvolging een uitdaging, maar begin dit jaar is alvast een beetje achterstand ingelopen. In de maanden januari, februari en maart zijn meer problemen opgelost dan er nieuwe meldingen binnenkwamen.

Ontdek de hele week lang alles over netheid in de hoofdstad op BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , Openbare Netheid , Fix My Street

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni