Gezien: Leguaan onderschept in Josaphatpark

© Brandweer Brussel
| De brandweer kon de forse kamhagedis onderscheppen

In het Schaarbeekse Josaphatpark werd zondagnamiddag een wel heel bijzondere wildkampeerder aangetroffen: een forse kamhagedis van zowat 40 centimeter. De leguaan kon door de brandweer gevangen worden en is naar het opvangcentrum voor exotische dieren gebracht.

Het was de lokale politie die rond half vier de brandweer opriep om de leguaan te vangen, zegt woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse pompiers. "Waar het dier vandaan kwam? Geen idee."

De politiezone Noord is niet bereikbaar voor commentaar.

De leguaan van omstreeks 30 à 40 centimeter kon makkelijk gevangen worden en is naar het opvangcentrum voor exotische dieren in de Anderlechtse Veeweidestraat gebracht.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?