Gezien: Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg aangekomen in Brussel

© KVDP/ BRUZZ

De Zweedse Greta Thunberg is aangekomen in Brussel-Zuid. Ze loopt donderdag mee in de betoging van de klimaatspijbelaars, na haar onderhoud met Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie.

Greta Thunberg is 15 en was de eerste die spijbelde voor het klimaat. Ze doet dat nog elke vrijdag. Ze vormde de inspiratie voor Anuna De Wever en Kyra Gantois, die in België elke week duizenden scholieren op de been krijgen, om tijdens de lesuren te betogen voor het klimaat.

Thunberg is met de trein uit Zweden gekomen, en kwam iets voor 20 uur toe in Brussel- Zuid. Onze reporter probeerde haar te strikken voor een interview, maar ze wou niks kwijt.

Greta Thunberg
© KVDP/ BRUZZ

Speechen doet ze morgen/donderdag wel, om 10.45 uur in het Europees Economisch en Sociaal Comité, in aanwezigheid van onder meer Jean Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie.

Hierdoor wordt de start van de protestmars verlaat naar 13 uur, anderhalf uur later dan normaal. De route blijft ongewijzigd: de klimaatspijbelaars verzamelen eerst aan het Noordstation en de Koning Albert II-laan, om van daaruit door het hart van de hoofdstad naar de eindbestemming, het Zuidstation te trekken.

Daar zullen Greta Thunberg en de bezielsters van Youth for Climate om 17 uur in de Pensioentoren een persconferentie houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?