Grootste stadsbos van België wordt aangeplant in Anderlecht

pommierstraat.jpg
© Google Maps
| Op het terrein Goede Lucht aan de Appelboomstraat in Anderlecht wordt dit weekend het grootste stadsbos van België aangeplant.
© Google Maps
| Op het terrein Goede Lucht aan de Appelboomstraat in Anderlecht wordt dit weekend het grootste stadsbos van België aangeplant.

Op het terrein Goede Lucht aan de Appelboomstraat in Anderlecht wordt dit weekend het grootste stadsbos van België aangeplant. Het Institut Redouté-Pfeiffer neemt met zijn afdeling tuinbouw het initiatief om het perceel om te vormen tot het 'Unity Forest'.

Het nieuwe stadsbos zal bestaan uit 8.400 bomen op een perceel van bijna drie hectare. Het Institut Redouté-Pfeiffer wordt voor de aanplanting van het bos bijgestaan door het gespecialiseerde bedrijf Urban Forests. Samen zullen ze de juiste ecologische omstandigheden creëren, zodat de groei van het bos sneller verloopt.

Het terrein wordt ter beschikking gesteld door het onderwijsinstituut. De afdeling tuinbouw van de school staat twee jaar lang in voor het onderhoud van het bos. Nadien zal het verder op zichzelf bestaan.

Er worden enkel inheemse soorten geplant, omdat die het best aangepast zijn aan de lokale omstandigheden. Vrijdag hielpen leerlingen van de eerste graad van middelbare scholen in Brussel bij de aanplanting.

Zelf bomen planten

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), in de Franse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Onderwijs, ging vrijdag kijken naar de aanplanting van de eerste bomen.

Het grote publiek mag zelf ook boompjes komen planten op 15 oktober. "Ik kan niet wachten om die duizenden bomen te zien groeien. De Brusselaars zijn de volgende jaren welkom om dit nieuwe bos tijdens onze opendeurdagen te komen ontdekken", aldus Patrick Reniers, directeur van het Institut Redouté-Peiffer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?