| Van links naar rechts : Laurence Bovy (CEO VIVAQUA), Mounir Laarisi (Schepen Jette), Thomas Naessens (Brussels parlementslid), Bernard Van Nuffel (Voorzitter VIVAQUA, Schepen Jette), Nathalie De Swaef (Schepen Jette), Olivier Lagneau (Directeur Exploitatie VIVAQUA).

Honderd nieuwe publieke drinkwaterfonteinen tegen 2025

AV
© BRUZZ
26/05/2022

De gemeente Jette heeft samen met VIVAQUA een openbaar drinkwaterfontein geplaatst in het Jeugdpark. De inhuldiging is meteen ook het startschot voor de plaatsing van meer fonteinen. Tegen eind 2025 komen er nog meer dan 100 nieuwe fonteinen bij, verspreid over het grondgebied van het Brussels Gewest.

Het bedrijf VIVAQUA hielp mee aan de uitbreiding van het netwerk van drinkwaterfonteinen in Brussel. Voorlopig staan er op gemeentelijke wegen 74 fonteinen, verdeeld over 12 gemeenten en op de gewestwegen zo’n 43. Er werd een plan opgemaakt waarin de aankoop, de plaatsing en het onderhoud van de fonteinen gebundeld zit, indien de overheden nieuwe drinkwaterfonteinen willen plaatsen.

De strategie om voor meer fonteinen te zorgen in Brussel past binnen ‘Blue Community’. Een project waar VIVAQUA zich al langere tijd voor inzet, om meer drinkwater in de stad te voorzien. “De promotie van kraanwater is belangrijk, vooral in de huidige economische context blijft dit niet zonder gevolg voor een deel van de bevolking,” zegt Bernard Van Nuffel, Voorzitter van VIVAQUA en eerste schepen van Jette. VIVAQUA plaatst dit jaar nog 28 fonteinen bij in Brussel.

“Drinkwater in een stad, is noodzakelijk"

Mounir Laarissi, Schepen van Leefmilieu in Jette (CDH)

Schepen van Leefmilieu in Jette, Mounir Laarissi, is tevreden over het project. “Drinkwater in een stad is noodzakelijk. Het is een belangrijk aspect om de sporters en de wandelaars, die talrijk aanwezig zijn in het Jeugdpark, te ondersteunen. Ook de families of vrienden die hier samenkomen kunnen gebruikmaken van de fonteinen. Niet alleen in het park is dit nodig, ook op andere plaatsen in de gemeente daarom voorzien we om nog twee fonteinen te plaatsen in Jette.”

Momenteel staan er al zo’n 93 fonteinen over heel Brussel verspreid. Tegen het einde van dit jaar zullen er nog 28 geïnstalleerd worden, 25 gemeentelijke en 3 gewestelijke fonteinen. Binnen drie jaar zouden er nog eens meer dan 100 geïnstalleerd moeten zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni