Openbaar drinkwater in Brussel-Stad

Zeven nieuwe drinkwaterfonteinen in Brusselse parken

JDK
© BRUZZ
14/04/2022

Leefmilieu Brussel wil tegen deze zomer zeven nieuwe drinkwaterfonteinen installeren in de Brusselse groene ruimten. Die komen bovenop de 35 bestaande fonteinen. Er komen onder meer nieuwe fonteinen in het Dudenpark, de Koloniale Tuinen van Laken en het Hallepoortpark.

Om de zeven waterfonteinen te installeren en onderhouden, heeft Brusselse minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) een budget van 100.000 euro vrijgemaakt. Maron benadrukt in een persbericht het belang van toegang tot drinkwater voor de Brusselaar. "Door iedereen de mogelijkheid te bieden gratis te drinken en zich te verfrissen, ondersteunen we sportbeoefening en de tijd die in de openbare ruimte wordt doorgebracht.”

Ook Elke Van den Brandt, minister van Mobiliteit en Openbare Werken (Groen), staat achter het plan. “Een gratis en toegankelijk drinkwaternet verbetert de gezondheid van alle Brusselaars en in het bijzonder de meest kwetsbaren.”

Ze wijst er op dat vanaf 15 april de fonteinen op gewestwegen of -pleinen opnieuw zullen stromen. 26 fonteinen worden die dag aangezet. De openbare fonteinen werden in november 2021 buiten werking gesteld, in de herfst en winter hebben ze een lichte onderhoudsbeurt gekregen en nu worden ze opnieuw gevuld met water.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni