Klimaatactie met econoom Larrouturou op Autoloze Zondag

© Marie-Lan Nguyen
| Pierre Larrouturou, econoom en Europees parlementslid

Rise for Climate kondigde aan dat get tijdens Autoloze Zondag een burgerbijeenkomst zal houden onder het motto "Act now or never". Onder meer de bekende econoom Pierre Larrouturou zakt af naar het Jean Reyplein.

Verschillende klimaatactiegroepen organiseren een hele week lang evenementen rond de klimaatkwestie. Na de mars van de derde Wereldwijde staking voor het Klimaat in Brussel op 20 september, is er op 21 september op het strand van Oostende een herdenking voor de klimaatvluchtelingen die in zee stierven, gevolgd door een beach clean-up.

De Autoloze Zondag vormt op 22 september het decor voor een burgerbijeenkomst. Die gaat van 11 tot 13 uur door op het Jean Reyplein aan de Europese wijk in Brussel. Onder meer econoom en Europees parlementslid Pierre Larrouturou, Anuna De Wever en leden van EU Staff for Climate komen er spreken over de klimaaturgentie.

"We willen een verklaring van klimaaturgentie over alle beleidsniveaus heen, zowel regionaal als Europees. Je kan niet de urgentie uitroepen en niets doen. Er zijn sterke maatregelen nodig om de catastrofe die ons te wachten staat tegen te gaan", zegt Larry Moffet van Rise for Climate.

De activiteiten gaan na Autoloze Zondag nog door. Zo staat er nog een groot debat over de voedselproductie op het programma op 24 september, is er nog de Global Climate Science Day op 25 september en een Lunch Break for Climate op 26 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?