Klimaatactivisten blokkeren Wetstraat

Updated: 15-04-2019 - 08:41

Enkele activisten van de milieuorganisatie Extinction Rebellion hebben maandagmorgen de Wetstraat ter hoogte van het Schumanplein bezet. Het is de start van een internationale actieweek voor een doortastender klimaatbeleid. Rond half negen 's ochtends blokkeerden de actievoerders zelfs de drukke verkeersas.

De groep voert actie aan het Schumanplein, in de schaduw van de gebouwen van de Europese instellingen. Ze zijn van plan de Wetstraat te blokkeren tussen het Berlaymontgebouw, waar de Europese Commissie huist, en de zetel van de Europese Raad.

De actie luidt het begin in van een internationale rebellieweek voor een doortastender klimaatbeleid. De 50 deelnemers liggen op de berm op de Wetstraat en vormen het logo van de actiegroep, een soort gestileerde zandloper in een cirkel.

De actievoerders horen bij de groep Extinction Rebellion, een milieuorganisatie die wereldwijd protesten organiseert in de openbare ruimte. Onlangs kwam de Britse tak van de groep in het nieuws, toen ze naakt protesteerden in het Britse Lagerhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?