Klimaatjongeren voeren op 31 oktober opnieuw actie aan Europese Commissie

© PhotoNews
| In juni van dit jaar kwamen al eens honderden klimaatbetogers op straat in de Europese wijk. Die actie ging toen onder andere uit van de organisaties Rise for Climate Belgium, Greta Thunbergs beweging Fridays for Future en Workers for Future.

Europese klimaatjongeren gaan op donderdag 31 oktober actie voeren aan het Berlaymontgebouw, de zetel van de Europese Commissie in Brussel. De jongeren zullen er 'klimaatplanten' uitdelen aan de Europese beleidsmakers en hen een open brief voorlezen, meldt het Youth Climate Action Project vandaag.

Van 27 tot 31 oktober zakken 55 Europese jongeren uit België, Italië, Denemarken, Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk af naar Brussel. Op 29 oktober leggen ze, in aanwezigheid van klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele, de leden van het Europees parlement op de rooster.

In de Mandelazaal zullen ze hun vragen kunnen stellen aan besluitnemers en lobbyisten. De bevindingen van die dag vormen de basis van een open brief die ze op 31 oktober zullen voorlezen tijdens de actie aan het Berlaymont gebouw.

Die dag geven de jongeren ook 'een klimaatplant' aan de 27 Europese beleidsmakers. Het groen zal versierd zijn met klimaatdromen en overhandigd worden aan de aanstaande president van de Europese raad Charles Michel (MR), toekomstig voorzitter van de Europese commissie Ursula Von der Leyen, de vice-presidentskandidaten en de kandidaat-commissarissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?