Klimaatmars trekt op zondag 2 december door Brussel

© Climate Express
| Klimaatmars in Brussel

Onder het motto 'claim the climate' zullen betogers dan van het Noordstation naar het Jubelpark stappen. Dit moet de 'grootste klimaatmoblilisatie ooit' worden.

De organisatoren eisen een "ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid" en verwijzen naar een recent rapport van het VN-klimaatpanel, waarin staat dat de globale klimaatopwarming niet hoger dan 1,5 graden Celsius mag zijn.

De dag na de klimaatmars in Brussel op zondag 2 december begint in het Poolse Katowice een VN-klimaatconferentie. De initiatiefnemers van de mars willen van de gelegenheid gebruikmaken om meer aandacht en daadkracht te eisen van de Belgische politici inzake het klimaatbeleid.

Om 12 uur verzamelen de betogers aan het Noordstation. De betoging vertrekt om 13 uur richting Jubelpark. Er zal ook een peloton fietsers meedoen. Die vertrekken om 13.30 uur vanop de Simon Bolivarlaan.

De protestactie wordt gesteund door verschillende organisaties als 11.11.11 en Greenpeace, maar ook de VUB en de Erasmushogeschool Brussel doen mee. Duizenden mensen zullen wellicht deelnemen. Voor elke deelnemer zal Bos+, een Vlaamse organisatie die zich inzet voor bosbehoud, een boom planten. De helft van de bomen komen in Vlaanderen terecht, de andere helft in Ecuador.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?