Lage-emissiezone wint aan populariteit

© PhotoNews
| De lage-emissiezone wint aan populariteit.

Bijna zestig procent van de Belgen is voorstander van een lage-emissiezone. Vier op de vijf Belgen wil geen vervuilende dieselwagen meer kopen, vooral uit financiële overwegingen. Dat blijkt uit een studie van de NGO Transport & Environment.

"We zijn verrast dat zoveel Belgen er voorstander van zijn," zegt Jens Müller van Transport & Environment aan de krant De Standaard. Uit het rapport van de milieu-NGO blijkt namelijk dat zestig procent van de Belgen positief staan tegenover een lage-emissiezone, een voornamelijk stedelijke zone waarin vervuilende auto's niet meer mogen rijden.

De NGO peilde ook naar het autokoopgedrag van Europeanen. Wat blijkt? De Belg laat zijn geliefde dieselwagen los. Bijna 78 procent van de Belgen zal geen nieuwe dieselwagen kopen. Enkel de Duitsers zijn minder happig op diesel, daar zegt bijna 79 procent neen aan diesel.

Toch is de Belg niet milieubewuster dan andere Europeanen. Want wanneer de NGO vroeg naar de reden van de dieselweigering, haalt de Belg vooral financiële redenen aan en geen ecologische.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?