1709 Maron Alain 2

Maron trekt 2,4 miljoen uit voor klimaatactie-projecten

© Belga
11/06/2020

Brussels minister van Klimaattransitie Alain Maron (Ecolo) heeft 2,4 miljoen vrijgemaakt voor de lancering van een projectoproep die de plaatselijke besturen methodologisch en financieel zal ondersteunen bij de innovatie en de uitvoering van concrete acties om de klimaatverandering te bestrijden.

De geselecteerde gemeenten kunnen rekenen op maximaal 150.000 euro voor een periode van hoogstens twee jaar. Het is de bedoeling om klimaatactieprogramma's te ontwikkelen, of concrete maatregelen uit te werken enerzijds om de directe of indirecte uitstoot binnen de voedsel- en afvalbeperkingssector te beperken, en anderzijds de gevolgen van de klimaatverandering aan te pakken door natuurbehoud in de stad, waterbeheer en herstel van de biodiversiteit.

"De strijd tegen de klimaatverandering is een van de prioriteiten van de regering en de huidige crisis heeft aangetoond dat de opbouw van een meer veerkrachtige en milieuvriendelijke stad dringend moet worden versneld. Het is aan ons allemaal om samen de noodzakelijke en verwachte veranderingen door te voeren", aldus de minister.

"Daarom heb ik beslist om projecten aan te moedigen die gezamenlijk door verschillende naburige gemeenten of tussen verschillende naburige OCMW's worden uitgevoerd. De projecten moeten uiterlijk op 28 augustus worden ingediend bij Leefmilieu Brussel, waarna de weerhouden projecten in september zullen worden bekendgemaakt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , klimaat , Alain Maron

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni