| Het nieuwe behendigheidsparcours voor honden ligt naast de losloopweide in het Jeugdpark.

Nieuwe hondenspeelweide in Schaarbeeks Jeugdpark

EC
© BRUZZ
25/02/2021

De gemeente Schaarbeek heeft een nieuw behendigheidsparcours voor honden in het Jeugdpark. Het parcours ligt naast de bestaande losloopweide en telt zeven toestellen.

Schepen voor Dierenwelzijn Deborah Lorenzino (Défi) kwam het speelparcours donderdag inhuldigen samen met Brussels minister Bernard Clerfayt. "Met de aanleg van dit behendigheidsparcours voor honden willen we de losloopweide van het Jeugdpark dynamischer en interessanter maken voor honden", zegt Lorenzino. Het parcours is ludiek en recreatief, zegt ze, met zeven toestellen van verschillende moeilijkheidsgraden. "Zo creëren we een nieuwe plek voor ontspanning en spel voor Schaarbeekse burgers en hun viervoeters."

De toestellen zijn vooral bedoeld voor grote of middelgrote honden. De hindernisbaan afleggen in de juiste volgorde en binnen een bepaalde tijd, zou de intelligentie van honden stimuleren.

Het Brussels Gewest steunt het nieuwe parcours met 3.000 euro. "Schaarbeek is een van de gemeenten die de meeste honden tellen. Het is dus normaal dat er nagedacht wordt over ruimten voor deze dieren en over hun welzijn”, zegt minister Bernard Clerfayt van Dierenwelzijn, die officieel nog burgemeester van Schaarbeek is. Hij spreekt over 6.290 honden in de gemeente. "Ook honden van elders kunnen gebruikmaken van de volkomen nieuwe speelweide om zich in alle veiligheid uit te leven."

Deborah Lorenzino_Bernard Clerfayt_hondenspeelweide Jeugdpark Schaarbeek

| Schepen Deborah Lorenzino en minnister Bernard Clerfayt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Milieu , deborah lorenzino , hondenspeelweide , jeugdpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni