Nog twee parken dicht na stormweer

© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles
| De rukwinden hebben lelijk huisgehouden in Brussel.

Het stormweer van de afgelopen weken heeft lelijk huisgehouden in de Brusselse parken. In totaal sneuvelden er maar liefst 77 bomen. Intussen zijn bijna alle groene ruimten opnieuw open voor het publiek, met uitzondering van twee parken.

Dat schrijft de RTBF en wordt bevestigd door Leefmilieu Brussel.

"Er waren niet alleen felle rukwinden, maar ook veel regen. Daardoor is de stabiliteit van de wortels aangetast, en zijn er meer bomen omgevallen," verklaart Serge Kempeneers van Leefmilieu Brussel aan BRUZZ. Volgens hem is het aantal omgevallen bomen vrij ongezien in Brussel. "Zo'n vijftien jaar geleden was er wel een kleine tornado in het Woluwepark. Toen zijn er 80 bomen omgevallen."

Veiligheidscheck

Door de felle rukwinden bleven de parken ook een tijdlang dicht. Intussen zijn ze allemaal opnieuw toegankelijk, behalve het Wilderbos in Sint-Agatha-Berchem en het Woluwepark.

"Onze diensten zijn momenteel nog de veiligheid van die parken aan het onderzoeken. Ze controleren bijvoorbeeld de stabiliteit van de omgevallen bomen. Vaak worden die door kinderen als speeltuig gebruikt, maar er is wel een risico dat ze wegrollen en dat kan gevaarlijk zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?