| Het stationsplein in Jette ligt er kaal bij. De gemeente kampt met een gebrek aan groen, maar wil daar met het Bomenplan verandering in brengen.

Jette heeft van het Gewest 40.000 euro subsidie gekregen voor de ontwikkeling van een bomenplan. Dat staat in het teken van de strijd tegen de klimaatopwarming. De extra bomen en planten moeten een grotere biodiversiteit creëren en de nodige verkoeling bieden tijdens de hittegolven in de zomer.

Het bomenplan moet vooral het zuidelijke deel van Jette van extra groen voorzien. Buurtbewoners kunnen daar in de warme zomermaanden maar moeilijk verkoeling zoeken in de schaduw van een boom.

Maar de vele hittegolven zijn niet de enige reden waarom de gemeente deze zogenaamde ‘eilanden van verkoeling’ wil installeren. De ingreep staat ook in het teken van de strijd tegen de klimaatopwarming en moet de biodiversiteit in Jette vergroten.

In het voorjaar van 2022 moet het plan klaar zijn. Voor de ontwikkeling ervan trok het Gewest 40.000 euro aan subsidie uit.

De Stad Brussel heeft al een afgewerkt bomenplan. De Stad zegt tegen het einde van de legislatuur 2.000 bomen te zullen aanplanten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Milieu , Samenleving , Bomenplan , Brussels Hoofdstedelijk Gewest , subsidie , Bernard Van Nuffel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni