MIVB schort werken Elisabethpark op na protest tegen kap van 26 bomen

De Nationale Basiliek van het Heilig Hart in het Elisabethpark in Koekelberg De Nationale Basiliek van het Heilig Hart in het Elisabethpark in Koekelberg
© PhotoNews
| De Nationale Basiliek van het Heilig Hart in het Elisabethpark in Koekelberg.
© PhotoNews
| De Nationale Basiliek van het Heilig Hart in het Elisabethpark in Koekelberg.

De werken aan de MIVB-halte Besme in het Elisabethpark worden voorlopig opgeschort. Dat zegt Koekelbergs burgemeester Laaouej. Meer dan 700 mensen hadden een petitie tegen de kap van 26 bomen, die gepaard gaat met de werken, ondertekend.

De bomen zouden worden gekapt voor aanpassingen aan de MIVB-halte Besme. Buurtbewoners kwamen een week geleden in actie omdat ze graag de bomen zouden behouden. 700 mensen ondertekenden een petitie tegen de kap. Hoewel in 2018 een vergunning voor de werken werd afgegeven, worden de werken nu toch voorlopig opgeschort, laat Ahmed Laaouej (PS), burgemeester van Koekelberg weten.

De burgemeester zegt dat na contact met het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) is besloten om zo snel mogelijk een bijeenkomst tussen de gemeente, de MIVB en de minister te beleggen. De gemeente vraagt om het aantal bomen dat gekapt moet worden zoveel mogelijk te beperken. Tot die tijd worden de werken opgeschort.

De burgemeester stelt dat een "beter evenwicht tussen veiligheid en toegankelijkheid voor mensen met een handicap en het behoud van de natuurlijke omgeving" gevonden moet worden.

Buurtbewoners kwamen vorige week in verzet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?