Ook Schaarbeek engageert zich voor schone lucht aan schoolpoort

© BRUZZ

De gemeenteraad van Schaarbeek heeft woensdag unaniem een motie voor schone lucht rond de scholen goedgekeurd. Na een debat over een eerder voorstel van sp.a en PS, scharen nu alle partijen zich achter de maatregelen.

De motie bestaat uit twaalf concrete maatregelen die de luchtkwaliteit in Schaarbeek en vooral rond de scholen moet verbeteren. Enkele punten zijn de invoering van bijkomende schoolstraten, betere en veiligere fietspaden, meer groen in de buurt van scholen en het actief ondersteunen van de mobiliteitsdoelstellingen van het Brussels gewest.

"Ik ben blij dat we hierover een akkoord hebben gevonden", vertelt initiatiefneemster gemeenteraadslid Bernadette Vriamont (sp.a). "Dit overstijgt de gebruikelijke politieke discussies in de gemeenteraad. Het gaat tenslotte over de gezondheid van onze kinderen. Een goed signaal bij de start van het nieuwe schooljaar. Omdat alle partijen hebben voorgestemd, zou het volgende gemeentebestuur zich hieraan ook moeten houden. De ouders en de kinderen rekenen daar op", aldus Vriamont.

Eén van de aanleidingen voor de nieuwe maatregelen zijn de wekelijkse schoolpoortacties voor gezonde lucht van het collectief Filter Café Filtré. In de stad Brussel werd in mei ook al een voorstel voor het verbeteren van de luchtkwaliteit goedgekeurd. Het initiatief kwam toen van Ecolo-Groen. Nu volgt Schaarbeek ook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?