Opnieuw campagne om Brusselse parken proper achter te laten

27 maart 2023: voor het eerst bloeien er Japanse kerselaars in het park aan de Ninoofsepoort, met op de achtergrond de Brunfauttoren in renovatie 27 maart 2023: voor het eerst bloeien er Japanse kerselaars in het park aan de Ninoofsepoort, met op de achtergrond de Brunfauttoren in renovatie
© Peter Dhondt/BRUZZ
| 27 maart 2023: voor het eerst bloeien er Japanse kerselaars in het park aan de Ninoofsepoort, met op de achtergrond de Brunfauttoren in renovatie.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| 27 maart 2023: voor het eerst bloeien er Japanse kerselaars in het park aan de Ninoofsepoort, met op de achtergrond de Brunfauttoren in renovatie.

Door de terugkeer van het warme weer trekken mensen opnieuw vaker naar de Brusselse parken, maar dat brengt dat ook heel wat achtergelaten afval met zich mee. Leefmilieu Brussel lanceert daarom voor de derde keer #Wearepark.Brussels, een sensibiliseringscampagne voor netheid in de parken.

Vorig jaar werd in de gewestelijke parken meer dan 460 ton afval ingezameld. Hoewel die hoeveelheid 7,5 procent lager ligt dan in 2021, is er nog veel te doen, klinkt het. De campagne - die tot half september loopt - roept daarom iedereen op om zijn afval in een vuilnisbak te deponeren of thuis als de voorziene zones vol zijn. Het doel is de parken het hele jaar schoon en leefbaar te houden.

Leefmilieu Brussel zal met de steun van Fost Plus het campagnemateriaal verspreiden op sociale netwerken, in MIVB-stations, via advertentieruimtes, maar ook via zomerbars en lokale handelaars. De handelaars zullen papieren zakken aan hun klanten uitdelen zodat ze hun afval mee naar huis kunnen nemen wanneer de vuilnisbakken vol zijn.

Boetes voor het achterlaten van afval kunnen oplopen tot 350 euro, herinnert Leefmilieu Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?