Rapper Roméo Elvis start petitie tegen plastic flessen

© Instagram / Roméo Elvis
| Roméo Elvis gaat de strijd aan tegen plastic en promoot de veldfles.

Ook de Brusselse rapper Roméo Elvis zet zich in voor het klimaat. In een petitie tegen plastic flessen roept hij op om waterfonteinen te installeren in scholen, en gratis veldflessen uit te delen aan de leerlingen.

“Het is tijd om jongeren een veldfles te laten gebruiken,” zo begint hiphopster Roméo Elvis zijn oproep op petitiesite Change.org. Het woord ‘veldfles’ (gourde in het Frans) doet ietwat archaïsch aan, maar wellicht maakt Elvis de term weer hip met zijn campagnehashtag #magourdeamoi (‘mijn eigen veldfles’).

“Plastic flessen zijn schadelijk voor het milieu en voor onze gezondheid. Tijd voor premier Charles Michel (MR) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om in actie te schieten,” meent Elvis. “Waarom geen waterfonteinen installeren in de scholen, en veldflessen uitdelen aan leerlingen tussen 6 en 18 jaar?”

Een jaar lang een veldfles gebruiken spaart zo’n 150 plastic flessen van een liter uit, zo citeert Elvis FEBED, de federatie van Belgische drankenhandelaars.

Roméo Elvis promoot de petitie ook op Instagram. De stemmen lopen ondertussen vlot binnen, al meer dan 6700 mensen zetten hun virtuele handtekening.

'De veldfles zal overwinnen!', zo promoot Elvis zijn petitie op Instagram.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?