| In Brussel namen vrijdag opnieuw 41 scholen deel aan het protest tegen luchtvervuiling.

Scholenprotest voor gezonde lucht blijft duren

© Belga
18/05/2018

De scholen in Brussel en Vlaanderen blijven elke vrijdag massaal actie voeren om gezonde lucht te eisen aan de schoolpoort. Deze vrijdag namen alweer 65 scholen deel aan de gezamenlijke actie die werd opgezet door het collectief Filter Café Filtré.

Met 41 deelnemende Brusselse scholen is de hoofdstad het sterkst vertegenwoordigd, maar ook in Antwerpen (17), Gent (3), Lichtervelde (2), Oostende (1) en Deinze (1) gaan de scholen aan de slag voor een betere luchtkwaliteit.

Sinds de eerste actie van Filter Café Filtré aan de Maria Boodschap basisschool namen in totaal al 86 scholen deel aan het initiatief door zelf schone lucht te eisen. De scholen proberen de acties zo creatief en educatief mogelijk te maken.

In het Windekind in Molenbeek werd er een ochtendgym gehouden en konden de fietsers hun tweewieler "pimpen". De school Sint-Joost-aan-Zee in Sint-Joost-ten-Node neemt het initiatief nog eens in eigen handen en meet samen met de ouders de luchtkwaliteit in en op weg naar school.
Het doel van het collectief is om elke vrijdag actie te blijven voeren tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Voor ouders die nog met vragen zitten, worden er intussen ook "Help! Ik stik! " info-avonden georganiseerd waar onder meer vertegenwoordigers van Greenpeace komen spreken over de luchtvervuiling en de resultaten van hun onderzoek.

De Kakelbontschool in Laken was een van de 41 deelnemende Brusselse scholen.

Luchtkwaliteit

De Brusselse luchtkwaliteit is niet meer uit de actualiteit weg te branden. Het Gewest is al meermaals door Europa op het matje geroepen, maar de concentratie stikstofdioxide is recent weer gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , Luchtkwaliteit , Filter Café Filtré , scholenprotest , luchtvervuiling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni