| Het voetbalveld in het Jubelpark is slachtoffer van zijn succes.

Sportvelden Jubelpark hebben opfrisbeurt nodig

SN
© BRUZZ
17/01/2020

Het voetbalveldje ligt er verfomfaaid bij en op de atletiekpiste zijn alleen de binnenbanen bruikbaar. Leefmilieu Brussel wil een nieuw voetbalgazon uitrollen, en bekijkt of het de piste kan opfrissen zonder de onderliggende boomwortels te beschadigen.

Het was Geoffroy Coomans de Brachène (MR) die Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) in het Brussels Parlement ondervroeg over de sportvelden in het Jubelpark. Die hebben te lijden onder hun succes: het voetbalveld ligt vol putten en kale plekken. De buitenbanen van de atletiekpiste zijn dan weer onbruikbaar door onderliggende boomwortels.

De velden zijn eigendom van de federale Regie der Gebouwen, maar het is Brussel Leefmilieu dat instaat voor het onderhoud. Als grotere investeringen nodig zijn, is het de Regie die betaalt.

Brussel Leefmilieu zal in de loop van 2020 het voetbalveld opnieuw bekleden met gazonrollen, zo laat Maron weten. Volgens parlementslid Françoise Schepmans (MR) zou een synthetisch veld beter zijn, aangezien dat minder snel beschadigd raakt.

“Het probleem zou zich over enkele jaren opnieuw stellen, aangezien zoveel clubs en leerlingen het voetbalveld gebruiken. Kunstgras zal er langer goed blijven uitzien, in tegenstelling tot gewoon gras,” aldus Schepmans. Kunstgras kan echter niet, omdat het hele Jubelpark geklasseerd domein is, benadrukt Maron.

Boomwortels

Voor de atletiekpiste bekijkt Brussel Leefmilieu of een oppervlakkige renovatie mogelijk is, zonder de boomwortels te beschadigen. Daarvoor zal het in de komende weken nog metingen uitvoeren. Als een grotere renovatie nodig is, wellicht voor zo’n 250.000, valt de verantwoordelijkheid onder de Regie der Gebouwen. Die laatste beslist ook over een eventuele verlichting van de atletiekpiste.

Op dit moment bekijkt het federaal fonds voor Brussel Beliris een eventuele grote renovatie van het Jubelpark. De kwestie van de atletiekpiste zal ook daar ter sprake komen, zegt Maron.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , Jubelpark , voetbalveld , atletiekpiste , Alain Maron , Françoise Schepmans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni