Het Jubelpark als parkeerplaats

| Het Jubelpark als parkeerplaats.

Gedaan met Jubelparkeren vanaf 15 januari

SN
© BRUZZ
14/01/2020

Illegaal parkeren op de esplanade van het Jubelpark is definitief verleden tijd. Vanaf woensdag zet de Regie der Gebouwen een slagboom aan de ingang op de Nerviërslaan. Leveranciers en bussen met museumbezoekers krijgen aparte parkeerplaatsen.

Dat de parking dicht gaat, raakte in november al bekend. De nakende werken zorgden voor een stroomversnelling, want het Jubelparkeren zorgt al langer voor wrevel. Begin dit jaar volgde het eerste verbodsbord, vanaf 15 januari wordt het nu ook technisch onmogelijk om nog op de esplanade van het Jubelpark te parkeren.

De Regie der Gebouwen kondigt aan dat er woensdag een slagboom geplaatst wordt. Die wordt eerst enkele dagen getest. Daarna kunnen alleen voertuigen van leveranciers, personeel, hulp- en veiligheidsdiensten, parkwachters en bevoegde aannemers nog parkeren op de esplanade.

Bezoekersbussen

Ook museumbezoekers met beperkte mobiliteit en autobussen met musealiefhebbers kunnen nog parkeren, op de daarvoor gereserveerde plaatsen. Evenementen organiseren op de Jubelparkesplanade is nog steeds mogelijk, ondanks de werken - mits akkoord van de Regie der Gebouwen en Leefmilieu Brussel.

De beslissing om de esplanade parkeervrij te maken, geldt voor drie jaar en wordt dan geëvalueerd. In ieder geval is de esplanade geen openbare parking noch openbare weg, zo benadrukt de Regie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Stedenbouw, Jubelpark, wildparkeren, Regie der Gebouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni