Stevige snoeibeurt voor tiental bomen Vossenplein

© Shanah De Brabander
| Twaalf bomen werden gesnoeid, maar zullen dus niet meer teruggroeien.

Het Vossenplein ziet er iets kaler uit dan anders. Door de storm vorig weekend zijn twee bomen omgevallen. Het bestuur van Brussel-Stad heeft daarop beslist enkele andere bomen stevig bij te snoeien. Op termijn wil de Stad alle bomen op het plein vervangen.

Stadsactivist Gwenaël Breës, bekend van het protest tegen de plannen voor een parking onder het Vossenplein, stelt de situatie aan de kaak op Facebook. "Intussen al veertien bomen op twee weken tijd. Zijn de rukwinden echt een goede reden voor deze slachting?" stelt hij scherp.

"Ik heb de gemeentewerkers die aan het werk waren gevraagd waarom ze dat deden, en ik kreeg als antwoord dat de felle wind de boosdoener is," zegt hij aan BRUZZ.

Dat wordt bevestigd bij het kabinet van schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo). "Door de storm van vorig weekend zijn er twee bomen omgevallen. Een daarvan belandde zelfs op een camionette. Het werd dus gevaarlijk," klinkt het.

De Stad beslist om in totaal twaalf bomen stevig bij te snoeien. Die zullen ook niet meer teruggroeien. "Het gaat hier om oude en soms zieke bomen die in de jaren zeventig aangeplant zijn. We zijn dan ook van plan om op termijn alle bomen te vervangen."

In totaal blijven er nog zo'n dertig ongesnoeide bomen op het plein staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?