Stormbekken in Ukkel officieel geopend

© Twitter Commune d'Uccle - Gemeente Ukkel

Vivaqua legde een stormbekken aan om de overstromingen van de Ukkelbeek in goede banen te kunnen leiden. Het nieuwe, grote stormbekken heeft de capaciteit van maar liefst vijf ‘klassieke’ stormbekkens.

Op donderdagochtend werd het nieuwe stormbekken in Ukkel officieel ingehuldigd. De tunnel werd onder de Stallestraat en de De Frélaan geplaatst en is 1.300 meter lang met een diameter van 4,66 meter. Daarmee is ze in staat tot 25 miljoen liter water te slikken bij zware regenval.

Tijdens hevige onweren in juni, juli en augustus toonde de nieuwe installatie alvast tot wat ze in staat was. “Tot voor kort hadden we geregeld last van overstromingen in deze buurt,” vertelt burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) aan Le Soir. “Die moeten voortaan tot het verleden behoren.”

Om de tunnel te graven, maakte Vivaqua voor het eerst gebruik van een tunnelboormachine die een slordige 34 miljoen euro kostte. “Dat stond ons toe om gedurende drie jaar openbare werken uit te voeren zonder dat iemand er last van had,” klinkt het bij directeur investeringen bij Vivaqua Olivier Broers. De Brusselse watermaatschappij investeerde in een periode van tien jaar tijd al 84 miljoen euro in de strijd tegen overstromingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?