Tweede Brusselse Zero Afval Salon verdubbelt ruimte

© Didriks via Flickr CC

Het eerste Brusselse Zero Afval Salon was met bijna 10.000 bezoekers zo'n groot succes dat de ruimte voor de tweede editie verdubbeld wordt. Op zaterdag 16 november kan het grote publiek gratis terecht in zowel Shed 1 als in het BEL-gebouw van Leefmilieu Brussel op de site van Tour & Taxis. Donderdag 14 november opent het salon al feestelijk met een avond voor professionals en ondernemingen.

De ruimte wordt verdubbeld en dat betekent ook dat er extra exposanten komen. Op het programma staan 80 stands, 15 workshops en demonstraties, 15 conferenties, een concert en andere gevarieerde activiteiten.

Alles draait rond sorteren en recycleren om zo "zero waste" te bereiken. Tijdens de workshops leren de bezoekers bijvoorbeeld hoe ze zelf lichaamsproducten of kerstversieringen kunnen maken en tijdens de conferentie wordt er dieper ingegaan op thema's als bioplastics of digitale consumptie.

Er is voor alle leeftijden wat wils op het Zero Afval Salon. Er is een zone voor ouders en hun kinderen, er zijn twee boekhandels, een Good Food Zone, lounge-ruimtes en ook doven en slechthorenden kunnen het salon bezoeken.

Het volledige programma van het salon voor professionals en voor het grote publiek is terug te vinden op https://zeroafvalsalon.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?