Verminkte lindes Porseleinstraat Anderlecht noodgedwongen afgezaagd

Het Anderlecht van Eric Tomas Het Anderlecht van Eric Tomas
© Ivan Put
| De pittoreske Porseleinstraat.
© Ivan Put
| De pittoreske Porseleinstraat.

Twee lindes in de pittoreske Porseleinstraat in Anderlecht zijn door de gemeente noodgedwongen afgezaagd. Een onbekende had diepe inkepingen in de bomen gemaakt.

Afgelopen zaterdag merkten buurtbewoners diepe inkepingen op in de twee bomen die al meer dan 50 jaar in de Porseleinstraat staan. De bomen droegen bij aan het pittoreske uiterlijk van het kasseistraatje in het centrum van Anderlecht.

Anderlechts schepen Allan Neuzy (Ecolo) begrijpt niet waarom iemand de bomen zou willen verminken. "Ik heb er het raden naar," zegt hij aan Het Laatste Nieuws. Er waren volgens hem geen klachten over de bomen. “Integendeel, de bewoners van de straat vinden die oude bomen juist een meerwaarde. Voor zover ik weet is er niemand die de bomen weg wilde. Er is alvast nog nooit over geklaagd.”

Bij controle door een expert, bleek evenwel dat de inkepingen, vermoedelijk met een motorzaag gemaakt, te diep waren. “De diepe aders van de bomen waren geraakt en ze bleken allebei dood,” betreurt Neuzy in het Nieuwsblad. Dinsdag werden de lindebomen tot op een hoogte van twee meter afgezaagd.

De gemeente heeft een klacht tegen onbekenden ingediend. Er staan geen camera's op de bomen gericht, maar wellicht dat de dader met kettingzaag elders in de omgeving gespot werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?