Verwaarloosd park in Ukkel krijgt renovatie

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 6 oktober 2020
Updated: 06-10-2020 - 18:13

Het Sauvagèrepark in het zuiden van Ukkel zal de komende jaren een metamorphose ondergaan. De groene zone met vijver, dierentuin en speelpark ziet er momenteel nogal verwaarloosd uit.

Het was gemeenteraadslid en Brussels Parlementslid Aurélie Czekalski (MR) die de kat de bel aanbond. "Het park is in slechte staat", moppert ze. "De konijnen zijn eenzaam, de kippen krijgen geen eten en de vijver ziet er vies uit. Waarom geeft het park een verlaten indruk?"

Er zijn nochtans tuiniers en parkwachters van beheerder Brussel Leefmilieu werkzaam op de site, zegt schepen van Leefmilieu Maëlle De Brouwer (Ecolo). "Maar zowel het college als Brussel Leefmilieu zelf zijn ook niet tevreden over de staat van het park", zegt ze in de krant La Capitale.

Daarom wordt een meerjarenplan opgesteld, waarin aandacht zal komen voor de plantbescherming, het schoonmaken van de vijver en een verhuis van de schapen, geiten en kippen naar een beter voorzien veld. Ook de ezels krijgen een gloednieuw hok.

"Op sommige plaatsen is de bodem verzadigd. Het vertrappelen van de grond door de dieren en de schaduw van de enorme bomen maken dat er geen kruidachtige planten kunnen groeien", legt De Brouwer de dierenverhuis uit. Ook het speelpark en het verouderde basketbalterrein zullen vernieuwd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?