Voorstel voor dieselban in 2025 weggestemd

Brussel kiest 2018 Groen Jette Annemie Maes plaats 4 Brussel kiest 2018 Groen Jette Annemie Maes plaats 4
© Groen
© Groen

Brussels parlementslid voor Groen Annemie Maes reageert dinsdag zeer ontgoocheld nadat de meerderheid in de commissie Leefmilieu haar voorstel van resolutie over een dieselban in 2025 heeft weggestemd. Oppositiepartij MR onthield zich. Het CDH van bevoegd minister Céline Fremault stemde tegen.

In de resolutie vroegen Ecolo en Groen de Brusselse regering om een tijdschema vast te stellen om alle dieselvoertuigen tegen 2025 uit het Brussels gewest te bannen, en de nodige stimulerings- en begeleidingsmaatregelen te treffen, met name op sociaal en fiscaal vlak, om die te bereiken. De resolutie wil ook dat de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in Brussel aangepast worden.

De meerderheid stelde voor om gesprekken op te starten om de tekst nog aan te passen, maar daar wilden Ecolo en Groen niet van weten. "De meeste opmerkingen die worden gemaakt, staan reeds in de tekst, dus dit was slechts een vertragingsmanoeuvre," klinkt het.

Tijdens de bespreking wees Paul Delva (CD&V) erop dat zijn partij vragende partij is om de LEZ versneld in te voeren. Maar de CD&V heeft geen stemrecht in de commissie, en zusterpartij CDH denkt er blijkbaar anders over. De partij van minister voor Leefmilieu Céline Fremault stemde tegen de resolutie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?