Zero waste-caravan trekt langs Brusselse markten

© hub.brussels
| De caravan stond woensdag al op de markt van Evere. De komende dagen zijn Sint-Gillis, Schaarbeek, Elsene en Jette aan de beurt.

Om de voordelen van circulaire economie aan de man te brengen, brengt koepelvereniging Circlemade deze week een 'zero waste-caravan' in stelling op vijf Brusselse markten. Daarin zullen experten en ervaringsdeskundigen plaatsnemen om uitleg te geven.

Circlemade verenigt een dertigtal Brusselse ondernemingen die hun activiteiten rond circulaire economie hebben opgebouwd. De bedrijven ambiëren een efficiënter gebruik van grondstoffen en het reduceren van hun afvalberg. Dat doen ze in uiteenlopende sectoren, van voeding en kleding tot entertainment.

Om hun werkwijzes en best practices aan de man te brengen, zullen een tiental experten de komende dagen plaatsnemen in een vintage caravan op de markten van Evere, het Sint-Gillisvoorplein, het Ardense Jagersplein, het Flageyplein en Jette. Je ontdekt er herbruikbare bokalen, een elektrische fiets in bamboe, crackers op basis van bierwort en kits om zelf oesterzwammen te kweken.

"Onze ambitie is om de Brusselaar het beste te laten zien van de circulaire economie en zero waste. Een groeiend deel van de bevolking maakt zich zorgen over de problemen rond de klimaatverandering. Met Circlemade stellen we echte oplossingen voor die de impact van de mens op de planeet concreet kunnen verminderen", licht Patricia Foscolo van initiatiefnemer hub.brussels toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?