| Schepenen Fatiha El Ikdim en Allan Neuzy samen met burgemeester Eric Thomas.

Zes gemeentesites in Anderlecht krijgen zonnepanelen

TDN
© BRUZZ
20/11/2019

De daken van het gemeentegebouw in de Onderwijsstraat en het sportcomplex in de Scheikundigestraat zijn uitgerust met zonnepanelen. Op een jaar tijd werden zes gemeentelijke sites uitgerust met zonnepanelen. "Goed voor een besparing van 98.907 kg aan CO2."

De zonnepanelen werden geplaatst en gefinancieerd in het kader van het gewestelijke programma SolarClick, op initiatief van schepen van Gemeentegebouwen Fatiha El Ikdimi (CDH). Het SolarClick-programma dient om de Europese doelstellingen voor de productie van elektriciteit met hernieuwbare energiebronnen te halen.

“De gemeente Anderlecht heeft belangstelling getoond en verschillende sites weerhouden die voor zonnepanelen geschikt zijn. Na 10 jaar wordt de gemeente eigenaar van de installatie”, legt El Ikdimi (CDH) uit. Alles bij elkaar werden sinds eind 2018 zes scholen en sportinfrastructuren met zonnepanelen uitgerust, met ook nog de daken van scholen Goede Lucht, De Beverboom, Moortebeek en Clair Soleil.

“Deze sites zijn goed voor een oppervlakte van 1.635 m² aan zonnepanelen, met een opbrengst van 250.715 kWu waarvan de helft meteen verbruikt wordt door de gebouwen van de administratie. Dit is goed voor een besparing van 98.907 kg aan CO2, wat overeenkomt met de emissies van 820.900 met de auto afgelegde kilometers”, stelt Allan Neuzy (Ecolo), schepen van Duurzame Ontwikkeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Milieu, zonnepanelen, Fatiha El Ikdimi , Allan Neuzy

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni