Zo'n 150 leerlingen debatteren met politici over milieu

© PhotoNews

Ongeveer 150 leerlingen hebben maandag met politieke vertegenwoordigers over het milieu gedebatteerd op de Vrije Universiteit Brussel. De leerlingen van verschillende onderwijsnetten komen uit zowel het Nederlandstalige als het Franstalige onderwijs.

In de ochtend vonden workshops plaats waarbij de leerlingen hun analyses bespraken en hun vragen voor de politieke actoren voorbereidden. Tijdens het debat zelf beantwoordden de Brusselse parlementsleden Magali Plovie (Ecolo) en Hannelore Goeman (SP.A), Stéphanie Dhaenens van Inter-Environment Brussel en Gilles Verstraeten, ondervoorzitter van Jong N-VA Brussel, de vragen van de leerlingen.

Verschillende aspecten van mobiliteit kwamen aan bod, zoals openbaar vervoer, elektrische voertuigen en brandstof. De leerlingen waren zo geïnteresseerd welke dwingende normen de politici zouden kunnen treffen. Ook is over het 5G-netwerk gepraat.

Het debat kadert in het project "Jongeren en de Regionale Verkiezingen 2019" van de UCLouvain, de ULB en de VUB. Het project wordt gefinancierd door Innoviris, ondersteund door het Brussels Parlement, en gecoördineerd door drie onderzoeksgroepen van de UCLouvain, de ULB en de VUB. In totaal zijn zes ontmoetingen georganiseerd tussen 28 januari en komende donderdag over verschillende thema's. Op 25 april vindt ook nog een debat in het Brussels Parlement plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?