11 nieuwe mobiele snelheidscamera’s in het gewest

© Dave Bleasdale
| Ongeveer de helft van de flitspalen zal nu ook daadwerkelijk flitsen.

De Brusselse regering maakt 700.000 euro vrij om de Brusselse politiezones van 11 nieuwe mobiele snelheidscamera’s te voorzien. Met de nieuwe exemplaren telt Brussel straks 43 werkende camera’s die alternerend geplaatst worden in de 95 flitspalen.

Dat kondigt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) aan. De mobiele camera’s kosten 58.000 euro per stuk en worden ter beschikking gesteld van de Brusselse politiezones. Brussel Noord krijgt er 2 camera’s bij, Brussel Hoofdstad-Elsene 3 en ook Montgomery beschikt voortaan over 3 extra exemplaren. De 3 overige nieuwe camera’s gaan naar de andere zones.

De mobiele camera’s kunnen zowel de snelheid van voertuigen controleren als overtredingen door het rood licht registreren. Dat is geen overbodige luxe, want vorig jaar zijn er in het Brussels Gewest 212.339 snelheidsovertredingen vastgesteld en 36.272 chauffeurs betrapt op het negeren van een rood licht.

Helft van de flitspalen 'bemand'

Dankzij de 11 nieuwe camera’s kan nu steeds de helft van de flitspalen ook daadwerkelijk flitsen: 43 werkende camera’s zullen alternerend geplaatst worden in de 95 flitspalen die op Brussels grondgebied staan.

Eerder kondigde staatssecretaris Bianca Debaets ook al de komst van vier vaste camera’s aan op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek. “Preventie en repressie moeten hand in hand gaan”, klinkt het. “We bieden de Brusselse politiezones de middelen om meer te controleren op snelheid en op door rood rijden, twee verkeersinbreuken die zorgen voor levensgevaarlijke toestanden op onze wegen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?