15 inspecteurs voor controle steps in verboden zones

© PhotoNews
| Deelstepgebruikers op het fietspad op de Kleine Ring.

Het Brusselse Gewest gaat 15 inspecteurs inzetten voor de controle op deelsteps. In bepaalde zones, vooral in de Vijfhoek, mogen die steps niet achtergelaten worden. De inspecteurs zullen deelstepoperatoren kunnen beboeten.

In de commissie Mobiliteit kreeg Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) maar liefst twaalf vragen over deelsteps voorgeschoteld, onder meer over de overlast die deelsteps op voetpaden wel eens veroorzaken.

"Brussel Mobiliteit telt vijftien agenten die op het punt staan om te beginnen met de controle van de voorwaarden voor de deelstepoperatoren", klonk het bij de mobiliteitsminister. "Zij gaan binnenkort aan de slag", zegt de woordvoerder van de minister aan La Capitale.

Tien inspecteurs waren al aan de slag en controleerden de taxi's. Vijf nieuwe agenten werden aangesteld. Zij zullen erop toezien dat deelsteps niet in de verboden zones worden achtergelaten. Wanneer een deelstep toch in een verbodszone wordt achtergelaten, krijgt de deelstepoperator 24 uur de tijd om die verwijderen. Doet het bedrijf dat niet, riskeert het een administratieve boete.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?