| De oudste paardentram in het Trammuseum.

50.000 mensen op Tramoptocht in centrum Brussel

© Belga
02/05/2019

De Tramoptocht heeft woensdagnamiddag zo'n 50.000 mensen naar het centrum van Brussel gelokt, zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme donderdag.

Woensdagnamiddag reden 40 historische trams langs de Koningsstraat die de evolutie van de tram in Brussel weergaven, en tussen 16 en 19 uur maakten zo'n 2.700 mensen er een ritje mee. "We zien dat de Brusselaars erg gehecht zijn aan hun trams, en dat is een grote erkenning voor de MIVB en zijn personeel", aldus Van hamme.

Voor de 150ste verjaardag van de tram in België heeft de MIVB dinsdag een levensgrote maquette onthuld van de nieuwe generatie van Brusselse trams. Die zullen vanaf de lente van 2020 rijden, na een proefperiode. Nog tot en met zondag is het schaalmodel te bezichtigen op het Koningsplein, samen met een tiental historische voertuigen. Daarnaast vinden nog verschillende andere activiteiten plaats.

Vrijdag krijgt Manneken-Pis zijn derde MIVB-uniform aangetrokken, dat van een bestuurder. Zaterdag vindt de achtste editie van het Europees Kampioenschap voor trambestuurders plaats op de Koningsstraat ter hoogte van het Warandepark. Zondag rijden de museumtrams weer uit. Opstappen kan aan de haltes Paleis of Legrand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, 150 jaar tram, tram, 150e verjaardag Brusselse tram, MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni