| De Lijn zet in het Pajottenland en de Brusselse Zuidrand in de komende tijd 65 nieuwe bussen in

65 nieuwe bussen van De Lijn in Brusselse Zuidrand

© BRUZZ
16/08/2018

In de regio’s Pajottenland en de Brusselse Zuidrand zet de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn de komende maanden 65 nieuwe bussen in. Verschillende van deze buslijnen rijden van en naar de hoofdstad. Het zijn de eerste voertuigen van de maatschappij waarin recuperatieleer gebruikt wordt.

De nieuwe bussen zullen stelselmatig de oudste voertuigen in de stelplaatsen van Het Rad (in Anderlecht), Dilbeek en Meerbeke vervangen. De hele operatie zou in het najaar moeten zijn afgerond. Het gaat om 10 hybride en 55 Euro VI-bussen en moet dus bijdragen aan de vergroening van het buspark.

Het zijn de eerste bussen van De Lijn waarin beschadigd leder of de snijresten ervan worden gebruikt als zetelbekleding. De resten worden daartoe vermalen en in een drager geperst, en dus moeten geen extra dieren opgeofferd worden voor het zitcomfort.

Voor het einde van dit jaar start in Vlaams-Brabant nog de levering van 14 hybride trambussen voor de Noordrand. Volgend jaar komen daar nog een 19-tal nieuwe gelede bussen en drie elektrische bussen bij. Die laatsten zullen vooral in de buurt van Leuven worden ingezet.

Gratis proefabonnement

Met de start van het nieuwe schooljaar voor de boeg pakt de openbaarvervoermaatschappij nog met een andere nieuwigheid uit. Alle leerlingen die binnenkort voor het eerst naar de middelbare school gaan, krijgen een gratis proefabonnement thuis toegestuurd. Tot eind september zullen de 61.000 tieners gratis gebruik mogen maken van het hele net.

Op die manier wil De Lijn hen ervaring laten opdoen met bus en tram en hen overtuigen om voor hun nieuwe traject naar school het openbaar vervoer te gebruiken. De promotiemaatregel kost de maatschappij 1,9 miljoen euro, zo schrijft VRT NWS.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , De Lijn , openbaar vervoer , pajottenland , Het Rad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni