Aanbod Waterbus tussen Brussel en Vilvoorde breidt opnieuw uit

Het aanbod van de Waterbus tussen Brussel-centrum en Vilvoorde-centrum, die vanaf 1 mei tot 31 oktober opnieuw uitvaart, breidt dit jaar opnieuw uit. Vorig seizoen beperkte het traject zich in de namiddag tot het Brussels grondgebied. Nu wordt steeds doorgevaren tot in Vilvoorde.

"Dit seizoen varen we klokvast uit in Vilvoorde om 9, 11, 14 en 16 uur en in Brussel om 10, 13, 15 en 17 uur. Op het volledige traject zijn er zeven stopplaatsen. Tussen 12 en 13 uur is er een pauze, maar de boot kan tijdens dat uur voor een traject in Brussel door groepen gereserveerd worden. Het volledig traject Brussel-Vilvoorde duurt 55 minuten en kost 3 euro voor iemand ouder dan 12 en 1,5 euro voor -12-jarigen. Het transport van fietsen is gratis", aldus uitbater Guido Moens.

De Waterbus werd in 2013 opgestart door Brussels by Water en Kanaaltochten en vaart van 1 mei tot 30 juni en van 16 augustus tot 31 oktober alleen op weekdagen en van 1 juli tot 15 augustus ook tijdens de weekends.

"Het zijn overwegend toeristen en recreanten die momenteel gebruik maken van de Waterbus en in beperkte mate ook mensen in het woonwerkverkeer. We hopen in de toekomst op meer overheidssubsidies zodat we het aanbod nog kunnen uitbreiden. Zo willen we een tweede vaartuig inzetten zodat we zowel in Brussel als in Vilvoorde op elk uur met een Waterbus kunnen starten", zegt Moens.

In 2018 werden in totaal ongeveer 48.000 mensen vervoerd, een toename met 10.000 in vergelijking met het jaar voordien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?