Waterbus opent het vaarseizoen met Waterfeest en Kanaaldag

Het vaarseizoen van de Waterbus wordt op 29 april feestelijk ingezet. Op de Steenkaai in Vilvoorde wordt een groot Waterfeest gehouden. De Kanaaldag voorziet boottochten met animatie voor een voordeeltarief.

Met de feestelijkheden wil de Waterbus nog meer bekendheid verwerven bij het grote publiek. In Vilvoorde is iedereen welkom op het Waterfeest voor een familiehappening met kinderanimatie, een zandstrand, geleide wandelingen en fietstochten, workshops, muziekoptredens en volkspelen.

Wie het water op wil kan dat natuurlijk ook op deze Kanaaldag. Er zijn twee opties: van 10.00 uur tot 17.00 uur vertrekt er elk uur een Waterbus vanuit Vilvoorde-Steenkaai naar Brussel-Centrum en omgekeerd. Enkel om 12.00 uur vertrekt er geen Waterbus. Op deze ritten zal een gids iedere keer de metamorfose van de kanaalomgeving belichten.

Voor het traject tussen Vilvoorde en Kapelle-op-den-bos wordt het schip Verdi ter gelegenheid van de feestelijkheden omgedoopt tot een bierboot waarop de passagiers verschillende streekbieren kunnen proeven.

Vanaf 1 mei tot 31 oktober 2018 vaart de Waterbus volgens het normale schema. In de periodes van 1 mei tot 30 juni en van 16 augustus tot 31 oktober vaart de Waterbus elke weekdag van 9.00 tot 18.00 uur. Van 1 juli tot en met 15 augustus wordt de frequentie opgevoerd en vaart de waterbus 7 dagen op 7 van 9.00 tot 18.00 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?