Aangepaste treindienst rond Brussel op zondag 18 december

De Noordwijk rond het Noordstation met de Aarschotstraat De Noordwijk rond het Noordstation met de Aarschotstraat
© PhotoNews
| Het Noordstation.
© PhotoNews
| Het Noordstation.

Het Brusselse treinverkeer zal in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december zo goed als stil liggen. Infrabel werkt dan aan de sporen tussen Brussel-Zuid en Schaarbeek, zo laat de netbeheerder vrijdag weten.

Zowat vijftien ploegen van Infrabel zullen in de zone van de Brusselse noord-zuidverbinding de laatste hand leggen aan de installatie van het veiligheidssysteem ETCS (European Train Control System). Dat moet zorgen voor een continue snelheidscontrole en remt treinen indien nodig af. Op die manier wordt de kans aanzienlijk kleiner dat een trein door een rood sein rijdt. Tegen eind 2025 zal het volledige spoornet met ETCS uitgerust zijn.

De werkzaamheden starten na het einde van de treindienst (rond 1.40 uur) en duren tot zondagvoormiddag (8.40 uur). Om 6.40 uur zullen de eerste treinen weer vertrekken in station Brussel-Zuid, maar pas tegen 10.00 uur zal het treinverkeer weer normaal verlopen in en rond de hoofdstad en van en naar de luchthaven van Zaventem.

Infrabel voorziet samen met NMBS een aangepaste dienstregeling. Reizigers kunnen met hun treinticket gebruik maken van de vervangbussen van NMBS, de bussen en trams van MIVB en bus 170 van De Lijn. Meer details over de impact op de verschillende treinverbindingen is terug te vinden via https://www.belgiantrain.be/nl/news/works-brussels.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?