Aanleg fietspaden Hallepoortlaan begonnen

© Google Maps
| De zijrijbaan van de Hallepoortlaan, links in beeld, wordt een fietspad

Dinsdag is een nieuwe werf van het fietspadproject voor de Kleine Ring begonnen. Er wordt gewerkt aan een afgescheiden fietspad langs de Hallepoortlaan. Dat komt tussen de Fonsnylaan en de Ruslandstraat.

De werken duren tot april 2020. De huidige parallelweg aan de buitenkant van de Kleine Ring wordt omgevormd tot een tweerichtingsfietspad van vier meter breed. Dat is een pak breder dan de al afgewerkte fietspaden tussen Lemonnier en de Ninoofsepoort. Die zijn 2,5 meter breed. Ook de stoepen worden vernieuwd en er komen verschillende bomen bij.

De parallelweg wordt dus grotendeels autovrij, al blijft een kort stuk wel toegankelijk als fietsstraat. Dat komt door de aanwezigheid van een aantal garagepoorten die bereikbaar moeten blijven. Samen met de parallelstraat verdwijnen ook een heel aantal parkeerplaatsen langs de openbare weg.

De werken zijn gestart op 12 november en duren tot eind april 2020. De verkeershinder blijft beperkt, enkel de zijrijweg wordt afgesloten. Op het kruispunt met de Ruslandstraat is één rijstrook afgesloten tot eind november.

Als de werken afgerond zijn, komt er opnieuw 300 meter ringfietspad bij. Ruim de helft van de Kleine Ring is op het moment van schrijven langs minstens één kant uitgerust met tweerichtingsfietspaden. Het gaat dan om de zones langs het Kanaal, tussen de Ninoofsepoort en Lemonnier, en tussen de Naamsepoort en de Astrotoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?