| Een vrouw werd woensdagochtend aangereden op het zebrad in de linkerbovenhoek.

Aanrijding op zebrapad in Kuregem: 'Op korte termijn misschien snelheidsremmers'

KVDP
© BRUZZ
17/04/2019

In Kuregem werd een vrouw woensdagochtend aangereden op een zebrapad in een zone 30. Het kruispunt wordt door buurtbewoners als gevaarlijk omschreven. "Op korte termijn kunnen we misschien snelheidsremmers plaatsen", reageert de Anderlechtse schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hubsch (Groen).

Het kruispunt tussen de Onderwijsstraat, de Brogniezstraat en de Herzieningslaan in Anderlecht, vlakbij het Zuidstation, was woensdagochtend het decor van een ongeval, waarbij een voetganger werd aangereden op een zebrapad. Het slachtoffer is buiten levensgevaar. De plek van het ongeval blijft niet onbesproken. (lees verder onder de afbeelding)

Brogniezstraat

| De Onderwijsstraat (links en rechts), de Herzieningslaan (onder) en de Brogniezstraat (boven).

Wie van de westelijke kant van de Onderwijsstraat het kruispunt betreedt om de Brogniezstraat in te rijden, doet dan in een bocht naar links van negentig graden. Net na die bocht bevindt zich het zebrapad waarop de vrouw woensdagochtend werd aangereden, waar ook de Herzieningsstraat en de oostelijke kant van de Onderwijsstraat samenkomen. Het kruispunt telt in totaal vijf zebrapaden, waarvan twee in of net na een bocht.

De politie bekijkt de omstandigheden van het ongeval nog, maar op die twee zebrapaden is de zichtbaarheid van overstekende voetgangers beperkt door blinde bochten. Alhoewel het kruispunt zich in een zone 30 bevindt, kunnen auto's snel door de bochten rijden. Dat melden verschillende lezers en buurtbewoners ook.

Snelheidsremmers

"We werken aan een mobiliteitsplan", zegt Anderlechts schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hubsch (Groen) aan BRUZZ. "In de Brogniezstraat zijn er problemen met de zichtbaarheid van fietsers. De bedoeling is dat we die straat in zijn geheel heraanleggen, maar daarvoor hebben we nog geld nodig. Concrete projecten volgen na de zomervakantie."

De beveiliging van het kruispunt van het ongeval kan volgens de schepen nog sneller. "Binnen een tweetal weken is er een mobiliteitscommissie. We moeten nog zien wat verkeersdeskundigen zullen adviseren, maar op korte termijn kunnen we misschien snelheidsremmers plaatsen, zodat auto's niet te snel door die bochten kunnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Mobiliteit , voetganger , aanrijding , ongeval , zebrapad , zone 30 , verkeersveiligheid

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni