Aanschuiven op buitenring na ongevallen in Jette en Machelen: rijbaan vrijgemaakt

© PhotoNews
| (archiefbeeld)
Updated: 01-09-2020 - 10:43

Op de buitenring rond Brussel waren door ongevallen in Jette en Machelen plaatselijk rijstroken dicht. Inmiddels werden de rijbanen overal volledig vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Zowel in Jette als in Machelen is immers een ongeval gebeurd, waarbij telkens twee vrachtwagens betrokken zijn. Bij die ongevallen raakte één persoon gewond. Het verkeer op de Buitenring moet intussen al meer dan twee uur filerijden, van voor Sint-Stevens-Woluwe.

Het eerste ongeval vond kort na 06.00 uur plaats, toen twee vrachtwagens ter hoogte van Jette in aanrijding kwamen. Eén van de chauffeurs raakte daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar over zijn juiste toestand zijn geen details bekend. "Jette is zowat het meeste verzadigde punt op de Vlaamse snelwegen", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Door het ongeval waren twee rijstroken versperd, wat meteen aanleiding gaf tot een lange file." In Jette is intussen al één rijstrook vrijgemaakt maar intussen, omstreeks 07.30 uur, vond in de staart van de file een tweede ongeval plaats, ter hoogte van Machelen. Ook daar botsten twee vrachtwagens tegen elkaar en ook daar raakten twee rijstroken versperd.

Wie vanuit Limburg met de auto naar het westen wil, wordt aangeraden via Antwerpen te rijden. Sinds 1 september is de snelheid op de Brusselse ring verlaagd naar 100 km per uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?