17 augustus 2022: introductie van het circulatieplan voor de Vijfhoek in het kader van het mobiliteitsplan Good Move

| 17 augustus 2022: introductie van het circulatieplan voor de Vijfhoek in het kader van het mobiliteitsplan Good Move.

Activering ANPR-camera's uitgesteld tot 2023

AD
© BRUZZ
01/12/2022

De ANPR-camera’s moeten controleren of weggebruikers de regels van het Good Move-circulatieplan binnen de Vijfhoek naleven. Aanvankelijk zouden de camera’s eind november in werking treden. Dat moment is nu uitgesteld tot volgend jaar.

De reden voor deze vertraging is dat mensen die een vrijstelling kunnen krijgen (winkeliers, leveranciers, pakketbezorgers,...) daar nog niet voldoende vanop de hoogte zijn.

Vrijstellingen

“Tot nu toe hebben we nog niet heel veel aanvragen voor vrijstellingen gekregen”, zegt Els Wauters, woordvoerster van de kabinetten Groen-Ecolo van de Stad Brussel. “We willen handelaars voldoende tijd geven om te communiceren met hun leveranciers, zodat die bijvoorbeeld weten dat er een mogelijkheid is om een vrijstelling aan te vragen. Omdat we er zeker van willen zijn dat iedereen de kans heeft gekregen om dit effectief te doen, wordt de activering van de camera’s uitgesteld.”

Daarnaast moet er bij elke aanvraag worden nagegaan welke mensen recht hebben op welke verkeersfilters en welke nummerplaten daarbij horen. “Er kruipen dus veel manuren in en ook op technisch vlak moet het systeem volledig klaar zijn alvorens het in werking kan treden”, aldus Wauters.

Boete

Wie zonder vergunning door een verkeersfilter met ANPR-camera rijdt, riskeert straks een administratieve sanctie (GAS-boete) van 58 euro.

De tien ANPR-camera’s zijn reeds geplaatst tussen de Keizerslaan en de Kapellestraat, tussen de Onderrichtsstraat en de Drukpersstraat, tussen de Leuvenseweg en de Wetstraat, aan de Jonkersstraat, tussen de Joseph Stevensstraat en de Cellebroersstraat, tussen de Zespenningenstraat en het Fontainasplein, tussen de parking van het Sint-Janshospitaal en de Kruidtuinlaan, in de Sleutelstraat, tussen de Sint-Kristoffelsstraat en de Arteveldestraat en aan het Oud Korenhuis.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Good Move , Good Move , circulatieplan , ANPR

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni