Afgesloten Leopold II-tunnel: 'Kom met openbaar vervoer'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 17 februari 2020

Automobilisten moesten maandagochtend aanschuiven op de E40 richting Brussel. Nu de rechterrijstrook van de Leopold II-tunnel is afgesloten, moet al het verkeer op één rijvak richting het centrum. Dat veroorzaakt files van meer dan een halfuur.

Volgens woordvoerster Inge Paemen van Brussel Mobiliteit viel de hinder al bij al nog mee. "Bij een nieuwe situatie hebben mensen altijd een beetje tijd nodig om zich aan te passen", zegt ze aan BRUZZ. "Vandaag hebben ze naar de berichten geluisterd en viel de vertraging al bij al nog mee. Er waren andere problemen bovengronds die voor meer hinder gezorgd hebben."

Ze raadt automobilisten wel aan om de komende dagen naar alternatieven te zoeken. "Het openbaar vervoer of de fiets voor wie van niet te ver komt, zodat er voldoende plaats is voor wie echt met de auto moet komen. Er zijn jammer genoeg nog niet veel alternatieve invalswegen."

De Leopold II-tunnel blijft nog tot 16 maart afgesloten. Het gaat enkel om de rechterrijstrook van de tunnel richting het centrum. Ook de inrit Basiliek, aan de rotonde in het Elisabethpark, blijft deze maand gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?