Rechterrijstrook Leopold II-tunnel maandag gesloten voor renovatie

HD
© BRUZZ
11/02/2020
Updated: 16/02/2020 18.37u

Door herstellingswerken aan het waterafvoersysteem in de tunnel zal de rechterrijstrook van de Leopold II-tunnel richting centrum van deze maandag 17 februari tot 16 maart gesloten zijn. Ook de inrit Basiliek zal worden gesloten. Er wordt heel wat verkeershinder verwacht tijdens de ochtendspits.

"Tijdens de renovatie van de Leopold II-tunnel werd boven de tunnel een riool in zeer slechte staat aangetroffen. Deze riool dient om het regenwater in de metrotunnels af te voeren. Ter hoogte van Simonis veroorzaakte de slechte staat overvloedige waterinsijpeling in de tunnel," aldus Brussel Mobiliteit. Daarom zullen ze de riool grondig herstellen, nadien het beton repareren en een een beschermende laag aanbrengen op het plafond van de tunnel.

Tussen 17 februari en 16 maart zal daarom in de tunnelkoker richting het centrum enkel de linkerrijstrook beschikbaar zijn tussen de Keizer Karellaan en de inrit Sint-Anna. De inrit Basiliek zal worden afgesloten.

Van 21 februari tot 24 februari zullen de reizigers van metrolijnen 2 en 6 in het station Simonis op hetzelfde perron moeten in- en uitstappen.

Werkenriolering_sluitingLeopoldIItunnel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Koekelberg , Mobiliteit , Brussel Mobiliteit , Leopold II-tunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni