Akkoord bij De Lijn in Asse, maar chauffeurs rijden niet uit

© Photonews
Updated: 20-09-2019 - 13:33

De vakbonden en de directie van De Lijn zijn tot een akkoord gekomen na de spontane staking in de stelplaats in Asse. Een onenigheid over personeelstekort lag aan de basis. Het busverkeer zal wel nog de hele dag verstoord zijn. Vooral lijn 214 tussen Brussel en Aalst ondervindt hinder.

De chauffeurs weigerden uit te rijden uit onvrede over de chauffeursplanning. Volgens de vakbonden loopt alles in het honderd, en heerst er ook elders in Vlaanderen onvrede bij De Lijn. Gesprekken hebben al tot een akkoord geleid, zegt De Lijn.

Knelpuntberoep

De vervoersmaatschappij engageert zich om tot een structurele oplossing te komen. De volgende dagen en weken worden daarvoor een aantal pistes bekeken. De Lijn beseft dat er ondanks de inspanningen, nog werk aan de winkel is.

"Chauffeur is nu eenmaal een knelpunt en de hele transportsector heeft het moeilijk om vacatures ingevuld te krijgen. Asse ligt dan ook nog eens in een regio waarbinnen het extra moeilijk is, omdat vele grote bedrijven er in een kleine vijver vissen."

Chauffeurs rijden niet uit

De Lijn zegt dat er door het akkoord een garantie is dat de dienstverlening vanaf zaterdagochtend weer normaal zal verlopen. Vrijdag rijden de chauffeurs echter niet meer uit. Dat betekent dat er nog de hele dag hinder zal zijn op streeklijnen in de regio rond Asse.

Op lijn 214 Aalst-Brussel rijdt ongeveer de helft van de bussen. Dat is ook het geval voor de lijnen 241 en 355. Op de lijnen 240, 242, 243 en 625 is er vrijwel geen busverkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?