Staking bij De Lijn zorgt voor hinder in Brusselse rand

© Photonews
| Bussen van De Lijn (archiefbeeld).
Updated: 05-11-2019 - 11:02

Verschillende chauffeurs van De Lijn hebben dinsdagochtend in de stelplaatsen van de Vlaamse rand rond Brussel het werk neergelegd. Met de staking uiten de buschauffeurs hun onvrede met de algemene gang van zaken.

Het busverkeer is zwaar verstoord in de Vlaamse rand in Brussel. De staking vindt plaats in zowel Dilbeek, Asse, Grimbergen, Vilvoorde, Leerbeek en Meerbeek. Er wordt helemaal niet gereden op de lijnen 116, 117, 126, 127, 129, 136, 144, 160, 161, 171 en 625. Op de website van De Lijn vind je een volledig overzicht.

De Lijn is door de vakorganisaties niet gewaarschuwd voor de werkonderbreking. De buschauffeurs willen hun algemene ontevredenheid over de gang van zaken bij De Lijn uiten. Momenteel worden gesprekken tussen directie, personeel en vakbonden gepland. "Zo kunnen we samen naar een oplossing zoeken", aldus de woordvoerster.

Sinds enkele dagen is de herschikte dienstregeling van de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij van kracht. Op een twintigtal buslijnen in de Vlaamse rand zal tijdelijk minder bussen rijden, terwijl het aanbod op de drukkere lijnen uitgebreid werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?