Een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn richting Londerzeel op de Koning Albert II-laan.

De Lijn vermindert aanbod naar Brussel door chauffeurtekort

EC
© BRUZZ
30/10/2019

Op een twintigtal buslijnen in de Vlaamse rand zullen tijdelijk minder bussen rijden. Dat heeft vervoersmaatschappij De Lijn beslist, om het chauffeurstekort op te vangen. Er worden één tot meerdere ritten per dag geschrapt van en naar Brussel.

De herschikking van de buslijnen gaat van start op maandag 4 november. De Lijn hoopt na de Kerstvakantie voldoende chauffeurs te hebben aangeworven om opnieuw volgens de oude dienstregeling te werken.

"Vandaag zitten we hoe dan ook met te weinig chauffeurs om alle ritten uit te voeren", zegt woordvoerder Annelies Meynaerts van De Lijn. "Dat betekent dat we nu ad hoc moeten beslissen of een rit doorgaat. We willen dat nu tijdelijk meer gestructureerd aanpakken tot we opnieuw voldoende chauffeurs hebben."

Gespreid

In totaal is De Lijn op zoek naar vijftig extra chauffeurs, waarvan een vijftiental in de Vlaamse Rand. In totaal zullen één tot meerdere ritten worden geschrapt per buslijn. Het gaat onder andere om lijnen vanuit Dilbeek, Asse, Aalst, Grimbergen, Vilvoorde en Zaventem.

"De aanpassing is doordacht en gespreid, dus vanuit alle hoeken rond Brussel blijven er bussen rijden", zegt Meynaerts. Ook de schoolritten blijven gevrijwaard. Vooral op de frequentere lijnen verdwijnen er één of meerdere ritten uit de dienstregeling.

De nieuwe dienstregeling verschijnt vrijdag op de website van De Lijn. Het gaat over de volgende lijnen: 137, 154, 170, 171, 212, 213, 214, 215, 230, 231, 232, 241, 242, 243, 250, 251, 260, 460, 461 en 621.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , De Lijn , Vlaamse Rand , bussen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni