Een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn richting Londerzeel op de Koning Albert II-laan

| Een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn richting Londerzeel op de Koning Albert II-laan (archiefbeeld).

Directie en vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant hebben een akkoord bereikt over het sociaal conflict. De staking, die vooral de Vlaamse Rand rond Brussel trof, houdt na tien dagen vrijdag op. Het akkoord heeft de goedkeuring van de drie vakbonden.

In het akkoord belooft de directie aanpassingen aan de planning voor chauffeurs en controleurs. Wijzigingen aan werkroosters voor de volgende dag kunnen ten laatste om 12 uur aan de betrokkene gemeld worden. Er komt met het oog op de berekening van de lonen ook een nauwkeurigere 'puntering' voor de werkelijk gewerkte uren.

De loonadministratie van De Lijn belooft een snellere oplossing voor fouten in de berekening van het loon en vergoedingen. Alle geplande verloven in deze provincie zijn goedgekeurd tot en met 31 december.

Vrijdag normaal busverkeer

De onderhandelingen donderdagmorgen in Leuven duurden nauwelijks een uur. De directie kon zich met name vinden in de aanpassingen die de vakbonden woensdag al hadden voorgesteld aan het voorstel dat de directie de dag voordien had overgemaakt na afloop van de verzoeningsvergadering. De directie was woensdag evenwel vertegenwoordigd door iemand die geen mandaat had om te onderhandelen.

De Lijn waarschuwt reizigers dat er donderdag nog hinder kan zijn, maar verwacht dat de bussen vanaf vrijdag weer normaal zullen rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , De Lijn Vlaams-Brabant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni