Akkoord na verstoord busverkeer De Lijn Vlaams-Brabant door staking

© PhotoNews
| De Lijn: halte onder het Noordstation (archiefbeeld).
Updated: 15-02-2019 - 15:49

De directie en de vakbonden bij De Lijn in Vlaams-Brabant hebben een akkoord bereikt nadat het busverkeer van De Lijn in Vlaams-Brabant ook op vrijdagochtend met veel problemen kampte. Chauffeurs staken tegen wat zij noemen een schrijnend personeelstekort en onrealistische rij- en rusttijden. Het werk wordt zaterdag hervat.

De hinder door de staking was voelbaar op de streeklijnen in de hele provincie (regio's Dilbeek, Grimbergen en Leuven). Ook het stadsnet Leuven (lijnen 1 tot 9) bwas sterk verstoord. Dat gold ook voor heel wat schoolritten.

Van de eigen buschauffeurs ging volgens De Lijn amper een kwart aan de slag. De chauffeurs van de onderaannemers rijden wel. De openbaarvervoermaatschappij verwacht dat er de hele dag minder bussen zullen rijden dan normaal in Vlaams-Brabant. Welke bussen wel of niet rijden, staat op de website verstoring.delijn.be.

De staking in Vlaams-Brabant brak donderdag uit. Vrijdagvoormiddag leidde het overleg tussen directie en vakbonden tot een akkoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?